Kan purløg spises, efter de har blomstret? Her er svaret

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Læs med her, og bliv klogere på, om du kan spise purløg, efter de har blomstret.

Mest læste i dag

Purløg er en ganske normal krydderurt, som findes i mange haver. Den kan bruges i madlavningen i mange situationer, men når den begynder at blomstre med små lilla blomster, undrer mange sig over, om de stadig kan spise den klassiske krydderurt.

Det skriver det tyske medie 24Garten.

Selvom blomstrende purløg får en lidt mere bitter smag og en sejere konsistens, bevarer de deres ernæringsværdier, herunder vitaminer og mineraler som vitamin K, C-vitamin, kalium og jern.

Man kan derfor sagtens spise purløg, selvom de har blomstret. Ændringen i smag og konsistens kan man blot se som et interessant twist i forskellige kulinariske anvendelser.

De små blomster er faktisk også spiselige og har en let sødlig smag. Dette gør dem ideelle som en æstetisk tilføjelse til salater eller som et dekorativt element i fx supper. Blomstrende purløg også indgå i en urtesmør eller puttes i flødeost for at give noget ekstra smag. 

Så næste gang du ser blomstrende purløg i din have, skal du vide, at du sagtens kan bruge dem i din madlavning. Blomstrende purløg er ikke kun en fryd for øjet, men også for ganen.

Anbefalet til dig