Odense Zoo med trist meddelelse: Må aflive løveungerne

Af: Mie M.B

|

11/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En uventet tragedie er årsag til den tunge beslutning

Mest læste i dag

I en dybt bevægende hændelse har Odense Zoo måttet træffe den vanskelige beslutning at aflive to løveunger, en beslutning, der har kastet en skygge over den fynske zoologiske have. Den triste udvikling følger efter en ellers stor begivenhed i februar, hvor løvemor Kenya stolt præsenterede to nyfødte hununger for verden. Disse første glædesfyldte øjeblikke blev dog hurtigt overskygget af bekymring, da det blev klart, at ungerne kæmpede for at vokse på grund af mangel på næring.

Odense Zoo delte den hjerteskærende nyhed på deres Facebook-side, hvor de forklarede, at ungerne ikke modtog tilstrækkeligt mælk fra deres mor, hvilket var afgørende for deres overlevelse og vækst. Dyrlæge Steffen Knold fra zooen uddybede situationen ved at forklare, at det ikke er usædvanligt for førstegangsfødende løver at have svært ved at producere nok mælk. Han påpegede, at uden zooens intervention, ville løveungerne have lidt en endnu grimmere skæbne ved at dø af udmagring.

Det er et sørgeligt faktum i naturen, og sågar inden for dyrepleje, at ikke alle nyfødte dyr klarer sig igennem de første kritiske stadier af deres liv. Steffen Knold minder om, at sådanne tragedier kan ramme alle dyreracer, inklusiv mennesker, og understreger det naturlige, men hjerteskærende element i denne hændelse.

Anbefalet til dig